ГолосUA
12:22 30/04/2010

Денонсувати харківські угоди не вдасться, — експерт

Денонсувати Харківські угоди щодо перебування Чорноморського флоту Росії в Криму не вдасться.

Про це сказав заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голубуцький на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

"ЇЇ не буде, бо, по-перше, ніхто з політичних гравців не захоче брати на себе такий тягар, зрозумійте — це серйозне погіршення стосунків з Росією. І якщо влада зміниться, то буде робитися все, аби за цю тему взагалі забути" — сказа він.

Водночас голова правління Центру соціологічних та політичних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран вважає, що перебування в Криму ЧФ має здебільшого політичний характер.

"Ніяких високих технологій там немає, для Росії не має принципового значення ЧФ, який побудований в минулому столітті за старими технологіями… тому там суто політичне перебування" — сказав він.

"А якщо говорити про денонсацію, то мені здається, треба брати до уваги не лише економічну сторону, але й політичну. «Якщо новому Президентові необхідно буде денонсувати угоду щодо ЧФ, треба так само робити політичні кроки, що дадуть впевненість виборцю, що угода не юридично, політично денонсована. Це можуть бути дуже потужні євроінтеграційні кроки, співпраця з НАТО, більш українська гуманітарна політика», — сказав він.

О. Каретнікова. />  

Читайте также по теме