ГолосUA
11:40 23/06/2010

«Депресивні» регіони піднімуть до рівня розвинених міст — В.Янукович

Президент України Віктор Янукович хоче дізнатися як живуть, і яку допомогу потребують українці з «депресивних» регіонів держави.

Про це сьогодні заявив у своєму заключному слові глава держави, виступаючи на розширеному засіданні Кабінету міністрів, передав кореспондент ГолосUA.

«Сьогодні в Україні існує велика різниця в розвитку регіонів, яка за всі роки Незалежності не тільки не зменшується, а й постійно росте», — сказав Янукович.

Президент України ініціює створення програми розвитку «депресивних регіонів» України. Глава держави доручив згодом розглянути цю програму розвитку депресивних територій і регіонів. «Ми повинні вивчити: які саме регіони найбільше потерпають, які регіони якої допомоги потребують, і підняти їх рівень до рівня розвинених міст, таких як Київ, Донецьк та Львів», — наголосив Янукович.

За словами Президента, є велика різниця у заробітній платі у регіонах з «депресивною» економікою і розвинутих регіонах. «Люди не винні, що вони не живуть в столиці і їм залишилася економіка та структура після розвалу СРСР. І, якщо нічого не зміниться, то з карти України зщезнуть і села і селища», — зазначив він.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме