ГолосUA
14:16 18/02/2011

Депутат від КПУ попросив податкову розказати про угоди купівлі-продажу ВАТ “ТАС-Комерцбанк” і “ТАС-Інвестбанк”

Народний депутат від Комуністичної партії Євген Волинець попросив голову Державної податкової служби Віталія Захарченка надати інформацію щодо факту та розміру сплачених податків під час укладання угод із купівлі-продажу ВАТ “ТАС-Комерцбанк” і “ТАС-Інвестбанк”.

size="3">26 липня 2010 року керівництвом редакції інтернет-ресурсу “Обозреватель” на ім'я колишнього голови Державної податкової адміністрації України Олександра Папаіки було направлено звернення з проханням надати конкретну інформацію щодо розміру сплачених податків при укладанні угод із купівлі-продажу ВАТ “ТАС-Комерцбанк” та “ТАС-Інвестбанк” у 2007 року, — йдеться у запиті. — Згідно із відповіддю на згадане звернення за підписом заступника голови Державної податкової адміністрації України, у наданні інформації було відмовлено, посилаючись на, нібито, дійсні законодавчі норми, які забороняють розголошення конфіденційної інформації про особу”.

Однак, виходячи із тексту звернення, питання не стосувалося певної особи, якій належали до продажу згадані комерційні структури, мова ішла виключно про надання інформації згідно із Законом України “Про інформацію”, зазначено у запиті.

“До цього часу, ані на інтернет-ресурсах ДПСУ, ані у друкованих засобах ДПСУ не було опубліковано жодних відомостей щодо питання сплати податкових платежів до Державного бюджету України”, — написав Є. Волинець і додав, що згідно із нормами Податкового Кодексу України, Законів України “Про інформацію” та “Державну податкову службу України”, згадана інформація не може носити закритого характеру та повинна бути доступною та прозорою. Також, відповідно до ст.19 Закону України “Про статус народного депутата України”, згадана інформація повинна бути надана на народному депутату України на його вимогу, йдеться у запиті.

Виходячи із вищезгаданого та відповідно до ст. ст. 15, 19 Закону України “Про статус народного депутата України”, прошу Вас, шановний Віталію Юрійовичу, у встановлений законом термін, надати мені, як народному депутату України, детальну інформацію щодо розміру сплачених податків до Держбюджету України при укладанні договору купівлі-продажу ВАТ “ТАС-Комерцбанк” та “ТАС- Інвестбанк””, — підкреслив член КПУ.

Читайте также по теме