ГолосUA
09:04 19/10/2009

Депутат вимагає перевірки всіх учасників справи про педофілію на детекторі брехні

Депутат Верховної Ради України Сергій Терьохін вимагає, аби свідки, підозрювані і звинувачені у кримінальній справі щодо розбещення дітей в дитячому таборі «Артек» пройшли перевірку на детекторі брехні.

Про це йдеться в листі, розповсюдженому серед журналістів, передав кореспондент ГолосUA.

«Умовою для такої перевірки повинна бути згода матері постраждалих дітей давати будь-які свідчення на детекторі брехні», — йдеться в листі.

Нардеп також наполіг, аби перевірку пройшов новий співмешканець матері дітей щодо свого зв’язку зі структурами, які фінансуються російським бізнесменом Борисом Березовським.

Окрім того, перевірку мають пройти особи, які розголосили результати досудового слідства, у тому числі і депутати Верховної Ради, щодо джерел отримання такої інформації.

У листі також йдеться про те, що тест на детекторі брехні повинен проводитися за участі ЗМІ та з веденням прямої трансляції.

Нагадаємо, 17 жовтня стало відомо, Сергій Терьохін попросив Генпрокуратуру порушити справу за розголошення даних у справі про зґвалтування дітей в Артеку і «неправдиві звинувачення» на його адресу.

Раніше нардеп вимагав притягти до відповідальності матір постраждалих дітей.

Про випадки згвалтування неповнолітніх в «Артеку» напередодні повідомив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко. За його словами, до інциденту причетні народні депутати від БЮТ та священик.

Депутати-бютівці, імена яких називалися у зв’язку зі справою, свою провину цілковито заперечують. Проти факту зґвалтування в «Артеку» виступає і директор дитячого центру Борис Новожилов, який є свідком у справі.

Головний підозрюваний у скоєнні цього злочину — прийомний батько постраждалих дітей, вже заарештований.

О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме