ГолосUA
08:51 15/11/2008

Депутати більше не хочуть дострокових виборів

Представники парламентських фракції Партії регіонів, Блоку Юлії Тимошенко, Блоку Литвина, «Нашої України – Народної Самооборони» та комуністів одностайно проголосували у ручному режимі проти проведення дострокових парламентських виборів та впровадження відкритих виборчих списків.

Щоправда, відбулося це не у сесійній залі, а у прямому ефірі політичного шоу «Свобода на Інтері».

У спеціальному випуску програми обговорювалася тема руйнації існуючої в Україні системи влади та її оновлення.

У студії окрім представників парламентських фракцій були запрошені усі колишні голови Верховної Ради за часів незалежності України: Іван Плющ, Леонід Кравчук, Володимир Литвин, Арсеній Яценюк, Олесандр Мороз, а також Олександр Зінченко, Ганна Герман, В’ячеслав Кириленко, Валерій Пустовойтенко, Наталія Вітренко, Віктор Мусіяко.

Представники української політичної еліти одностайно висловилися за внесення змін до виборчого законодавства країни та проти проведення дострокових політичних виборів в умовах сьогоднішньої фінансової кризи.

«Ми проти виборів, тому що минув час, коли їх можна було провести і забути вже за два тижні, а дехто блокував трибуни та суди, оскаржуючи їх легітимність», — заявив лідер НУ-НС.

«Я буду тішитися, якщо ми цю свою позицію доведемо до кінця, бо ще є люди, які на все впливають і вони можуть мати іншу думку», — зазначив з цього приводу Володимир Литвин.

Перший президент України Леонід Кравчук підкреслив, що у ситуації, що склалася діючий президент повинен був би добровільно скласти з себе повноваження та провести одночасні президентські та парламентські вибори.

 

Читайте также по теме