ГолосUA
16:51 17/11/2008

Депутати-комуністи пропонують зменшити частину штрафів з автопорушників

Змінити розміри штрафів, що стягуються з водіїв-порушників дорожнього руху, та зробити їх диференційованими пропонують народні депутати Петро Симоненко та Микола Кравченко (фракція КПУ).

Текст відповідного законопроекту, реєстраційний номер 3373, розміщений на офіційному сайті Верховної Ради України.

Законопроект пропонує суттєво зменшити — відносно нині діючих — розміри штрафів за порушення, які не приводять до аварійних ситуацій. Їх пропонується залишити у межах, що передбачалися старою редакцією Кодексу України про адміністративні порушення.

Зокрема, мова йде про покарання за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами; керування транспортними засобами без номерного знака або без талона про проходження державного техогляду; перевищення обмежень швидкості руху та низку інших порушень. Крім того, депутати пропонують вилучити статтю про тимчасове вилучення посвідчення водія.

На думку авторів законопроекту, введення диференційованих штрафів сприятиме недопущенню погіршення життєдіяльності основної частини населення. Адже нові, суттєво підвищені розміри штрафів, що почали діяти з 17 листопада, в умовах зниження рівня життя населення є передчасними.  

 

Читайте также по теме