ГолосUA
15:10 08/07/2010

Депутати попередньо ухвалили зміни до Конституції України

Верховна Рада попередньо ухвалила законопроект про внесення змін до Конституції України (щодо строків повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів).

Таке рішення підтримали 396 народних депутатів, передав кореспондент ГолосUA.

За словами, першого заступника голови Верховної Ради Адама Мартинюка, внесені зміни до Конституції України ліквідують невідповідність, яка склалася в органах влади.

"Верховна Рада обирається на 5 років, депутати інших рад – на 5 років, депутат АР Крим – на 4 роки, і сільські, селищні і міські голови – на 4 роки. Якщо ми зараз проголосуємо і у вересні схвалимо остаточно, таким чином, всі будуть обиратися на 5 років", — сказав він.

Водночас голова комітету з питань правової політики Сергій Міщенко зауважив, що попередньо схвалений законопроект Верховної Ради має проголосувати 300 голосами на наступній сесії, тоді зміни до Конституції можуть будуть внесені. "Це необхідно зробити до 10 вересня, якщо законопроект про вибори буде проголосований і там зміниться дата про 50 днів. Якщо ми проголосуємо до 10 вересня, тоді мери, голови сільських і селищних рад будуть обиратися теж на 5 років, не встигнемо – значить будуть на 4 роки", — додав С. Міщенко. />  

Читайте также по теме