ГолосUA
07:42 19/05/2010

Депутати прагнуть демонстративного покарання для Парубія і Гримчака — експерт

Публічно покаравши народних депутатів від фракції «Наша Україна-Народна самооборона», Партія регіонів прагне показати свою міць.

Про це заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко в коментарі кореспонденту ГолосUA.

«У даному випадку важливо не те, на чию користь буде рішення (ГПУ). Регіоналам потрібне демонстративне показове покарання, щоб потім «неповадно было»… Одночасно покарати когось зі своїх з точки зору політичної доцільності, навіть, варто було б зробити… Насправді, було б коректно покарати всіх винуватців тих інцидентів: і тих, хто ці димові шашки запускав, і тих, хто жбурляв яйцями», — зазначив політолог.

Він наголосив, що завдаючи удару по депутатах з НУ-НС, Партія регіонів завдає превентивного удару їхнім колегам по опозиції БЮТ. «Тут є також елементи гри на протиріччях, на те, щоб викликати такі підозри, такі припущення, чому нунсівців карають, а бютівців – ні. Це, як мінімум, не сприятиме довірливим відносинам у середині опозиційних сил і між опозиційними силами», — переконаний В. Фесенко.  

Зважаючи на це, за його словами, на об’єктивне розслідування справи годі чекати.

«І в нинішній політичній ситуації, і в умовах нинішнього протистояння, конфліктності в самій Верховній Раді, підконтрольності судової системи я не думаю, що можна очікувати об’єктивності. Так чи інакше політична заангажованість може впливати на процес», — сказав він.

Як повідомляв ГолосUA, 27 квітня Верховна Рада ратифікувала угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на українській території.Відразу після відкриття пленарного засідання убік президії полетіли яйця. Пізніше в залі спрацювали кілька димових шашок. Матеріальну шкоду оцінили майже в 1 млн. грн. 29 квітня ГПУ порушила кримінальну справу, обвинувативши депутатів від НУ-НС Андрія Парубія і Юрія Гримчака та ініціюючи зняття з них депутатської недоторканності.

А. Йовик

 

Читайте также по теме