ГолосUA
08:39 23/04/2009

Депутати пропонують посилити відповідальність за наругу над могилами радянських воїнів

Депутати Верховної Ради Валерій Коновалюк (фракція Партії регіонів) і Ігор Алексєєв (фракція Комуністичної партії) пропонують Верховній Раді посилити відповідальність за наругу над могилами або іншими місцями поховання радянських воїнів.

Про це сказано в законопроекті № 4362 "Про внесення змін до статті 297 Кримінального кодексу України", зареєстрованому в Раді 14 квітня. Зокрема, законопроектом пропонується встановити, що наруга над пам’яттю радянських воїнів-визволителів карається обмеженням волі на строк від 1 до 3 років.

У разі, якщо ті ж самі дії вчинено повторно чи за попередньою змовою, групою осіб або з корисливих чи хуліганських мотивів (або ж щодо братської могили чи могили невідомого солдата), то їх пропонується карати обмеженням або позбавленням волі на строк від 4 до 5 років. Якщо ж відповідні дії спричинилися до тяжких наслідків, то їх пропонується карати позбавленням волі на строк від 5 до 12 років.

На думку авторів законопроекту, його прийняття дасть змогу чіткіше кваліфікувати злочини з наруги над пам’яттю радянських воїнів.

 

 

Читайте также по теме