ГолосUA
14:40 17/02/2011

Депутати ухвалили президентський законопроект про розмір та термін виплат при народженні дитини

Верховна Рада ухвалила зареєстрований Президентом України законопроект, що передбачає коригування порядку, терміну та суми надання допомоги при народженні дитини.

За відповідне рішення проголосувало 351 народний депутат, передав кореспондент ГолосUA.

Так, проект закону "Про внесення зміни до закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо виплати допомоги при народжені дитини" має на меті викласти в новій редакції статтю 12 закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми". /> “Допомога при народженні дитини нараховується виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, установленого на день народження дитини”, — йдеться у документі.

“Допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму, — на першу дитину; кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму, — на другу дитину; кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму, — на третю і кожну наступну дитину. Виплата допомоги здійснюється одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачується протягом наступних 24 місяців, на другу дитину — 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину — 72 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України”, — йдеться в законі.

Читайте также по теме