ГолосUA
10:58 14/05/2010

Депутати ВР збільшили свій бюджет на 15% — Єфремов (додано ГОЛОС)

Кошторис Верховної Ради України на 2010 рік становитиме 875 мільйонів 637,7 тисяч гривень.

ГОЛОС

Про це повідомив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов у кулуарах парламенту, передав кореспондент ГолосUA.

«В минулому році кошторис був менший. Цього року він зріс через державну інфляцію. На 15% зросла інфляція і на 15% відповідно, виріс кошторис», — сказав він.

Депутат також наголосив на тому, що дуже багато статей Регламенту Верховної Ради на сьогоднішній день не фінансуються та піддадуться скороченню.

«І в минулому, і в цьому році бюджет повністю задовольняє ті потреби, які є у Верховної Ради. Більша частина грошей витрачається на заробітну плату, утримування працівників апарату парламенту, депутатського корпусу і помічників депутатів. Це значна частина кошторису. Також частина направляється на утримування приміщень, на розрахунки за електроенергію, технічне забезпечення. Невелика сума виділяється на відрядження та перельоти депутатів. За великим рахунком, депутат може виділену суму на перельоти використати за один місяць і на цьому його бюджет буде вичерпаний», — сказав він.

Водночас О. Єфремов підкреслив, що незважаючи на те, що кошторис цьогоріч є більшим, Верховна Рада все одно профінансована не достатньою мірою. «Ми всі в однакових умовах. Якщо раніше збільшувалося фінансування в Адміністрації Президента, в Кабінеті міністрів, то цього разу кошторис не надає перевагу якомусь інституту влади», — сказав він.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме