ГолосUA
18:05 10/08/2009

Депутати знають, як зарадити літній спеці в Україні

Запровадження мораторію на вирубку лісів і заборону вивезення за кордон деревини і пиломатеріалів допоможе уникнути стихійного лиха у регіонах, що потерпають від повеней, і оздоровить загальну екологічну ситуацію в Україні.

Про це в інтерв`ю кореспонденту ГолосUA повідомив народний депутат від “Нашої України-Народної Самооборони” Юрій Кармазін, коментуючи необхідність підтримки законопроекту № 3035 «Про мораторій на проведення суцільних рубок та вивезення за кордон деревини та пиломатеріалів», який було внесено ним 1 серпня 2008 року і відхилено Комітетом Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

“Якщо ми припинимо суцільну вирубку лісів, то, по-перше, збережемо природу – пом’якшає клімат, по-друге – покращає стан здоров`я нації. По-третє – завдяки забороні експорту пиломатеріалів буде створено умови для розвитку вітчизняного меблевого виробництва. Тому цей законопроект стосується всіх – і малих, і старих, і ненароджених», – наголосив він.

Водночас депутат підкреслив, що зміни в кліматі, а саме – глобальне потепління, багато в чому є результатом варварської вирубки лісів.

«Ми зовсім інакше переживали б цю літню спеку – вона не була б такою», – відзначив він

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме