ГолосUA
06:08 27/09/2010

Дерун вагою 136 кг спекли в Коростені

Найбільший у світі дерун вагою 136 кг спекли на третьому міжнародному фестивалі дерунів у Коростені (Житомирська область). На його виготовлення пішло 150 кг картоплі.

Для приготування деруна у місті тимчасово зупинили роботу хлібозаводу — драник запікали в електричній печі для хліба.

Готували страву 1,5 години. Довжина деруна склала 2,45 м, ширина — 1,25 м.

Крім картоплі, на виготовлення драника витратили 26 кг цибулі, 5 кг печериць, 8 кг сала, 120 яєць, 3 кг сметани, 3 л рослинного масла, а також овочі, часник і калина.

Роздавав найбільший дерун гостям свята мер Коростеня Володимир Москаленко.

Після цього він провів майстер-клас із випікання дерунів.

За матеріалами: Корреспондент

  />  

Читайте также по теме