ГолосUA
17:42 16/12/2009

Держава без посередників реалізовуватиме зерно закордон, — Симоненко

Ліві викреслять посередників з ланки продажу зерна закордон від українського селянина.

Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко на прес-конференції у Харкові, передав кореспондент ГолосUA.

“Збільшиться реальна підтримка села за рахунок того, що ми візьмемо під державний контроль питання, яке має відношення до реалізації зерна закордон. І не буде цим розпоряджатися зернотрейдери”, — сказав він.

Кандидат на посаду Президента навів приклад, коли приватні особи, які перепродають врожаї селян, заробляють понад 20 млрд. грн. щорічно, замість того, аби пускати ці кошти на розвиток українського села, вони “осідають у чужих кишенях”.

“Два останні роки зернотрейдери, а це у нас до 20 осіб-представників великого капіталу, які займаються маніпуляціями з продажем зерна. Вони купували зерно від 500 до 900 гривень за тону, а продавали за кордон його по 200 доларів за тону. І таким чином на рівному місці клали собі в кишеню до 1000 гривень на кожній тоні. Якщо враховувати, що було продано понад 20 тисяч тон зерна, то і рахуємо: ці зернотрейдери поклали собі в карман 20 мільярдів гривень на рівному місці”, — заявив П. Симоненко.

Він зауважив, що ліві мають план розвитку села, згідно з яким прибуток від збуту зерна закордон йтиме саме на покращення життя на селі.

“Ми ці кошти спрямовуватимемо на розвиток села. На підтримку комбайнобудівництва, на розвиток інфраструктури села, медичного забезпечення, освіти на селі”, — сказав лідер Компартії України.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме