Держава мала краще підготуватися до введення продажу ліків за рецептами — В. Сердюк

 

face="Arial, sans-serif">
size="2">Держава мала краще підготуватися до введення продажу ліків за рецептами. Тому під питанням, як рішення Мінохорони здоров'я про продаж ліків за рецептами з 1 грудня поточного року буде реалізовуватися на практиці.

face="Arial, sans-serif">
size="2">Таку точку зору висловив на прес-конференції президент Всеукраїнського об'єднання захисту прав і безпеки пацієнтів Віктор Сердюк, передав кореспондент ГолосUA.

face="Arial, sans-serif">
size="2">Продаж ліків за рецептами, безперечно, потрібний. Питання у тому, як ми це будемо впроваджувати. Основне — реалізація”, — сказав він.

face="Arial, sans-serif">
size="2">На думку В. Сердюка, перед тим, як запроваджувати рішення про продаж основної маси медикаментів за рецептами у масштабі всієї країни, влада мала би провести пілотний проект. Запровадити новацію можна було би у межах окремої області, або взяти на контроль окрему групу препаратів, наприклад, антибіотиків.

face="Arial, sans-serif">
size="2">Водночас він додав, що потрібно було би проаналізувати причини невиконання попередніх аналогічних наказів Мінохорони здоров'я та зробити певні висновки, аби останній наказ Мінохорони здоров'я не очікувало те саме.

face="Arial, sans-serif">
size="2">При цьому держава мала би, за словами В. Сердюка, “витратити пару копійок” на інформаційну кампанію для населення, аби жителі як великих міст, так і сіл могли знати, за рецептами яких саме ліків вони мають піти до лікаря.

Читайте также по теме