Людмила Мыцай
18:30 19/11/2010

Держава надала Львову 350 тисяч гривень за борги

 

Виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 19 листопада прийняв рішення про внесення змін до міського бюджету м. Львова на 2010 рік.

 

Як пояснила у коментарі ГолосUA начальник управління адміністрування місцевих та залучених фінансів департаменту фінансової політики Львівської міської ради Ліна Миколаїв, йдеться у першу чергу про зміни, пов’язані із субвенціями з обласного та державного бюджету.

 

«Йдеться про субвенції з обласного бюджету на допомогу малозабезпеченим сім’ям і про субвенцію з державного бюджету на виконання програм – минулого року залишився борг, і Київ нам повернув той борг, щоб ми закрили заборгованість», — розповіла Миколаїв.

 

За її словами, заборгованість стосується програми всеукраїнського конкурсу та програми розвитку місцевого самоврядування на загальну суму 350 тис. грн. Субвенції ж з обласного бюджету на допомогу малозабезпеченим сім’ям збільшено на 135,4 тис. грн.

 

Решта змін відбулися в межах кошторисних видатків за рахунок того, що за одними видатками склалася економія, а головні розпорядники мають потребу в інших видатках. Зокрема, йдеться про закупівлю комп’ютерів, реалізацію програми заходів щодо приватизації майна, тощо. Окрім того, управління з питань будівництва, за словами Ліни Миколаїв, мало заборгованість по ремонту школи №42 – ці видатки також будуть забезпечені за рахунок зменшення інших кошторисних видатків.

 

«Залізничний районний відділ освіти попросив збільшити видатки на оплату електроенергії по одному з дошкільних закладів за рахунок зменшення видатків по харчуванню. У них склалася економія у зв’язку з тим, що в літній період менше дітей ходило в садочки і їх об’єднували в групи», — додала вона.

 

Також рішенням виконкому мають бути забезпечені видатки, не передбачені кошторисом – зокрема, на послуги спостереження за рейтингом міста Львова і на відзначення пам’ятних дат (17,9 тис. грн.).

 

Читайте также по теме