ГолосUA
12:36 16/01/2009

Держава повинна контролювати житлово-комунальне господарство — Кучеренко

Введення жорсткого контролю з боку держави у житлово-комунальному секторі вимагає міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

Як передав кореспондент ГолосUA, про це він заявив сьогодні на прес-конференції.

«Сьогодні у сфері житлово-комунального господарства України панує вакханалія, і саме тому я вимагатиму у межах чинного законодавства встановлення контролю держави у цій галузі», — сказав Олексій Кучеренко.

За його словами, на сьогоднішній день більшість комунальних підприємств України є корумпованими, що практично унеможливлює відстеження належного виконання ними своїх обов’язків і покарання за їх невиконання.

«Люди своєчасно сплачують за опалення, гарячу воду, теплову енергію, навіть в умовах кризи вони не дозволять собі не платити за спожиті послуги. Але куди потім ідуть ці кошти, невідомо», — наголосив Олексій Кучеренко.

Саме тому, зазначив чиновник, підконтрольне йому відомство створить інспекцію з питань ЖКГ, яка займатиметься вирішенням проблемних питань у цій галузі. Позитивним, на його думку, є той факт, що сьогодні чимало громадян України, скарги яких так і не були задоволені власниками комунальних підприємств, на добровільних засадах бажають стати наглядачами цієї інспекції.

«Оскільки 3-4 працівники, які є у кожній області, не в змозі самостійно контролювати весь регіон, це (бажання громадян, — ред.) дозволить оптимізувати роботу нашого відомства і зробити її ефективнішою», — відзначив міністр.

 

Читайте также по теме