ГолосUA
13:03 17/05/2010

Держава призупинила програму підтримки кредитування фермерів — експерт

У цьому році призупинена державна програма підтримки кредитування фермерів.

Про це повідомив президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Томич у інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

“Державний фонд вперше у новітній історії України не передбачив жодної гривні на кредитування фермерських господарств. Є така програма кредитування фермерських господарств до п’яти років безвідсотково, відповідно до Закону про фермерські господарства. Вона зупинена у цьому році повністю”, — сказав він.

За словами експерта, наразі немає ніяких знижень процентної ставки по кредитах для сільгоспвиробників. “Кредитування практично відсутнє. Під високий відсоток, біля 30%, тільки десь 2% фермерів його отримали по регіонах цієї весни, а то й менше. Уся інша частина зовсім нічого не отримала”, — наголосив президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України.

“Фермери викручуються всіма можливими шляхами, займають гроші, де можна, намагаються якимось чином вийти з ситуації”, — сказав Іван Томич.

Нагадаємо, міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк наприкінці березня повідомив, що сільгоспвиробниками у поточному році залучено кредитів на 1 млрд 200 млн грн., а кредитна ставка зменшена для них до 18-20%.

І. Носальська />  

Читайте также по теме