ГолосUA
11:36 21/09/2010

Держава заборгувала підприємствам 21 млрд гривень компенсацій за ПДВ, — Кінах

В період з травня по вересень 2010 року підприємці подали заявки на повернення їм компенсацій-ПДВ у розмірі 21 млрд гривень, з них 17 млрд гривень — перевірена й має бути гарантовано повернена.

Про це заявив голова Союзу промисловців та підприємців України, народний депутат Анатолій Кінах, передав кореспондент ГолосUA.

“За нашими даними, заявлена сума на відшкодування наближається до 21 млрд гривень. Це дана інформація на поточний тиждень. Частина, яка перевірена, яка повинна бути компенсована — мінімум 17 млрд гривень”, — сказав він.

За його словами, частина накопичилась за період із травня по вересень поточного року. Разом із тим нагадав, що до травня 2010 року борг за невиплачений ПДВ склав 17 млрд гривень, який держава зобов”язалась виплатити облігаціями внутрішньодержавньої позики під 5,5% річних. “Умови від”ємні. 5,5% річних терміном на п’ять років, але інвестори йшли на це, тому що інших варіантів не пропонувалися і можна б було втратити ще більше”, — зауважив він.

Попередній борг за ПДВ, який також складав 17 млрд гривень і був сформований до травня, держава зобов’язалась виплатити облігаціями під 5,5%.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме