ГолосUA
10:47 24/09/2008

Держава захистить громадян від «Еліта-центрів»

Верховна Рада України прийняла у першому читанні Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення фінансових механізмів здійснення інвестицій у будівництво житла».

Як повідомили у прес-службі міністерства регіонального розвитку та будівництва України, про це заявив міністр Василь Куйбіда.

За його словами, прийняття цього закону дозволить чітко розмежувати обов’язки між забудовником та управителем щодо передачі квартир у власність інвесторів, детально визначити межі відповідальності забудовника та управителя, знизити ризики учасників будівництва житла, особливо громадян.

Як пояснив Василь Куйбіда, законопроект спрямований на формування єдиного підходу в регулюванні правовідносин, пов’язаних із забезпеченням виконання зобов’язань, які складаються у житловому будівництві, визначення та встановлення принципів, правових і організаційних засад залучення коштів фізичних і юридичних осіб в управління з метою фінансування будівництва житла та особливості управління цими коштами. 

Міністр зазначив, що проект закону був розроблений з метою підвищення рівня захисту громадян після сумнозвісною діяльності групи будівельних компаній «Еліта-центр».

Читайте также по теме