ГолосUA
14:45 27/04/2010

Державні інспекції виявлятимуть нещасні випадки серед неформальних працівників

В рамках Програми економічного і соціального розвитку на 2010 рік з підвищення відповідальності роботодавців за безпеку на виробництві передбачається, що державні інспекції виявлятимуть випадки травмувань і професійних захворювань серед неформальних працівників.

Про це повідомив національний координатор Міжнародної організації праці (МОП) в Україні Василь Костриця на брифінгу з нагоди Всесвітнього дня охорони праці.

Зокрема, він розповів, що за оціночними матеріалами експертів МОП, які базуються на офіційній статистиці, 28,1% працівників України зайняті у неформальній економіці, що становить 4,6 млн працюючих.

“Зрозуміло, що ризик щодо цих працівників, які не захищені ніяким чином, існує надзвичайно великий — і травмувань, і професійних захворювань і головне те, що про ці травми і випадки ніхто не звітує”, — зазначив В. Костриця.

За його словами, одне з кардинальних завдань перед державними інспекціями полягає в тому, щоб мати доступ до неформальної економіки і неформальної зайнятості, виявляти її і забезпечувати застосування трудового законодавства до працівників цього сектора.

М.Мамаєва

 

Читайте также по теме