ГолосUA
10:45 18/01/2010

Державний реєстр виборців до другого туру президентських виборів буде вдосконалюватися — Шаповал

Державний реєстр виборців до початку другого туру президентських виборів буде продовжувати вдосконалюватися.

Про це повідомив голова Центвиборчкому Володимир Шаповал сьогодні на брифінгу, коментуючи факт внесення виборців у списки в день голосування, передав кореспондент ГолосUA.

В. Шаповал підкреслив, що у цьому питанні існують недоліки, але говорити про численні порушення підстав немає. «Заяви про численні порушення — це, швидше за все, літературні метафори, які не відповідають дійсності. Є проблеми з реєстром, але реєстр є, і списки на порядок більш досконалі, ніж це було на минулих виборах», — зазначив голова Центвиборчкому.

Він наголосив, що удосконалення Державного реєстру виборців продовжується постійно у режимі он-лайн. «Всі ці недоречності, які виявилися під час голосування у день виборів, очевидно, будуть виправлені ЦВК, але виправлені в межах закону», — зазначив він, додавши, що згідно з чинним законом про вибори Президента України, виборці у списки можуть бути включені безпосередньо в день виборів. «Якщо у законі є норма, яка дозволяє включати виборців у списки у день голосування, то ЦВК цю норму скасувати не може», — зауважив він.

При цьому В. Шаповал підкреслив, що він сумнівається у необхідності змінювати закон про вибори Президента під час виборчої кампанії. «У мене є великі сумніви, що закон про вибори Президента, якщо він буде змінюватися між першим і другим туром, зміниться правильно… Не треба змінювати правила гри, коли ця гра у розпалі», — переконаний посадовець.

А. Йовик

 

Читайте также по теме