ГолосUA
16:19 08/11/2010

Державним органам заборонять створювати благодійні фонди –Держкомпідприємництва

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Державним органам всіх рівнів буде заборонено створювати так звані «благодійні фонди», гроші в які перераховуються за надання установою певних послуг. 

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Про це голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський написав у своєму блозі, йдеться на офіційному сайті відомства.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">«У держструктур всіх рівнів, в тому числі у силовиків, у місцевої влади тощо, треба забрати право створювати так звані «благодійні фонди». Це, по суті, узаконена корупція. Чиновник не може спонукати людину перераховувати гроші на благодійні рахунки за будь-яку послугу», – підкреслив М. Бродський.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">За словами керівника Комітету, у законопроекті, над яким працюють фахівці Держкомпідприємництва, буде посилена відповідальність чиновників за прохання чи примус перераховувати гроші у такі благодійні фонди. Відповідні зміни вноситимуться у низку законів, в тому числі «Про боротьбу із корупцією».

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Крім того, норма, яка передбачає відповідальність чиновників за спонукання платити в благодійні фонди, прописана і в розробленому Держкомпідприємництвом законопроекті про порядок перевірки технічного стану транспортних засобів. Зокрема, при першому порушенні посадовій особі загрожуватиме штраф у 2000 мінімумів неоподаткованих доходів громадян, при повторному – кримінальна відповідальність – до півроку виправних робіт.

 

Читайте также по теме