ГолосUA
09:13 25/10/2010

Держфінпослуг може закрити один з трьох найбільших ломбардів в Україні

 

Держфінпослуг може виключити з реєстру фінустанов один з 3-х найбільших ломбардів України — одеський “Синдикат Плюс. Гульцов і Компанія”

Відповідне питання розглянуть на засіданні Комісії на цьому тижні, пише видання “Дело”, посилаючись на джерело в Держфінпослуг.

Нагадаємо, наприкінці вересня Держфінпослуг завершила перевірку діяльності цього ломбарду, підсумки якої, за словами голови відомства Василя Волги, виявилися невтішними. “Ми нещодавно розкрили масові порушення в одній з великих і відомих ломбардних мереж. Рішення по ній будемо приймати дуже жорсткі”, — заявив він в інтерв'ю виданню.

Експерти пояснили, що виключення ломбарду з реєстру фінустанов рівнозначно заборони на його діяльність. “Якщо ломбард втратить статус фінансової установи, то, згідно з Положенням про порядок внесення інформації про ломбарди до Державного реєстру фінансових установ, він не зможе займатися ломбардною діяльністю. Відтак, Держфінпослуг, виключивши ломбард з реєстру, фактично “поховає” його”, — заявив один з учасників ринку ломбардів.

Керівник і власник ломбарду “Синдикат” Павло Гульцов дії Комісії розглядає як помста за те, що він постійно вимагає від Держфінпослуг вирішити питання реєстрації ломбардних відділень. За його словами, через зволікання регулятора він тривалий час не може зареєструвати 31 відділення, через що тільки на оренді приміщень під ці непрацюючі підрозділи втрачає близько 60 тис. грн. в місяць. “Два відділення в Севастополі ми вже не зможемо відкрити ніколи, тому що людям, які там збиралися працювати, набридло чекати, коли ми отримаємо дозвіл в Комісії, і вони пішли”, — нарікає П. Гульцов.

У п'ятницю, 22 жовтня, за словами П. Гульцова, юристи ломбарду подали на Держфінпослуг до суду, звинувачуючи Комісію у навмисному затягуванні процесу реєстрації відділень. Він повідомив, що раніше звернутися за допомогою до Феміди не міг, тому що не отримував на руки акту вересневої перевірки Комісією їх ломбарду.

Нещодавно він все ж отримав цей документ. “Я думав, що в акті будуть вказані всі претензії регулятора до роботи наших відділень, але нічого подібного в ньому немає. Все, в чому нас звинувачують перевіряючі, це відсутність у мене вищої освіти і те, що ми не повідомили Комісії про недавню перевірці податківців”, — запевнив П. Гульцов.

За словами бізнесмена, причинно-наслідкового зв'язку між перевіркою і реєстрацією відділень немає, тому у ломбарду є всі підстави відстоювати свою правоту в суді.

Ломбард “Синдикат Плюс” працює на ринку з 1996 року. Пізніше був перейменований в “Синдикат Плюс. Гульцов і Компанія”. Головний офіс ломбарду знаходиться в місті Южне (Одеська обл.). Філіальна мережа закладів нараховує 195 відділень по всій Україні. У штаті ломбарду працює 400 осіб.

 

 

Читайте также по теме