ГолосUA
13:59 06/04/2010

Держфінпослуг займатиметься проблемами кредитних спілок

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України створить міжвідомчу комісію з проблематики кредитних спілок.

Про це сказав голова комісії Василь Волга на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, до засідння Кабінету міністрів у середу планується оголосити новий склад комісії. “Також ми плануємо створити міжвідомчу комісію, яка вивчатиме проблеми кредитних спілок”, — сказав посадовець.

Волга наголосив, що до співпраці планується залучити Генеральну прокуратуру, представників МВС та Нацбанку, а також представників Служби безпеки. “Це дасть змогу оперативніше реагувати на проблеми, що виникаютьу кредитних спілках і розібрати завали, які є у слідчих органах. Нам важливо недопустити безконтрольне керування активами кредитних спілок з боку керівництва, а також штучно стримувати розвиток системи кредитних кооперацій”, — зазначив він.

Також голова Держфінпослуг наголосив, що вже проведені переговори з Генеральною прокуратурою щодо початку створення такої міжвідомчої комісії. Він зауважив, що для підтримки кредитних спілок, які сьогодні діють в Україні, потрібно не більше, ніж 100 млн. грн. “Це буде поштовхом для подільшого розвитку галузі”, — підкреслив Волга.

За його словами, Генпрокуратуру також залучать для перевірки комісії. “Боротьба з корупцією має стати пріоритетом для нової команди Держфінпослуг. Чиновники комісії у разі порушення законів і невиконання обов’язків повинні понести відповідальність, тому я закликаю ГПУ перевірити діяльність комісії, щоб новій команді не кортіло бути корупціонерами”, — підсумував Василь Волга.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме