ГолосUA
14:12 16/07/2010

Держфлотінспекція просить посилити заходи безпеки на морі

Держфлотінспекція України надіслала судноплавним компаніям та начальникам морських торговельних портів спеціальний циркуляр з рекомендацією посилити заходи безпеки під час морських прогулянок.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Мінтрансу.

Такий крок пов’язаний із тим, що зі збільшенням пасажиропотоку у літній період багато судноплавних компаній розпочали потужні рекламні акції. Вони пропонують пасажирам морські прогулянки – екскурсії по Чорному морю, зокрема, з купанням з борту судна у відкритому морі.

У листі Держфлотінспекція рекомендує посилити заходи безпеки під час морських прогулянок на катерах та наголошує на постійному контролі за безпекою судноплавства на судах у зоні відповідальності портів.

Нагадаємо, купатися у відкритому морі з борту судна категорично заборонено: це є грубим порушенням правил безпеки життя на морі. За порушення правил безпеки руху і експлуатації морського транспорту передбачена адміністративна (ст. 114 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та кримінальна відповідальність (ст.ст. 276, 291 Кримінального кодексу України).

У разі встановлення фактів порушень вищезазначених правил до зловмисника будуть застосовані адміністративні стягнення або інші заходи, зокрема, звернення до органів прокуратури. Також можливе анулювання ліцензії на надання послуг із перевезення пасажирів та вантажів річковим або морським транспортом. />  

Читайте также по теме