ГолосUA
11:37 14/08/2010

Держгірпромнагляд і СБУ об’єднались для запобігання промисловим аваріям

Сьогодні, 14 серпня, відбулась спільна нарада Державного комітету з промислової безпеки, охорони праці та  гірничого нагляду та Служби безпеки України, де обговорювалась взаємодія двох служб з метою попередження промислових аварій та нещасних випадків у промисловості.

Про це повідомила прес-служба Держгірпромнагляду. />  

За словами голови Держгірпромнагляду Сергія Сторчака, питання промислової безпеки – це сфера, на яку поширюється компетенція і Держгірпромнагляду, і Служби безпеки. Тому важливо об’єднати зусилля двох державних структур і спрямувати їх на запобігання промислових аварій та катастроф, на збереження життя та здоров’я працівників.

Зокрема, на нараді прийняте рішення, що Служба безпеки повідомлятиме не тільки Держгірпромнагляд, але й адміністрацію вугільних підприємств про виявлені передумови, що можуть призвести до виробничих аварій та травмування людей.

Окрім цього, Держгірпромнагляд та СБУ домовились про налагодження оперативного обміну інформацією, проведення спільних перевірок, а також спільних обстежень найнебезпечніших ділянок на шахтах.

Особливо актуальна ця робота напередодні Дня шахтаря, який святкуватиметься наприкінці серпня. Щоб не допустити нещасних випадків на шахтах у цей період прийняте рішення провести у Донецькій, Луганській, Львівській та Волинській областях спільні наради за участю фахівців Держгірпромнагляду, Служби безпеки України та керівництва шахт з метою проведення профілактичних дій та налагодження подальшої взаємодії щодо зниження виробничого травматизму у вугільній галузі.

 

Читайте также по теме