ГолосUA
06:50 15/09/2010

Держгірпромнагляд оголосив місячник безпеки

Державний комітет із промислової безпеки, охорони праці й гірничого нагляду оголосив з 15 вересня по 15 жовтня місячник безпеки при використанні газу в побуті.

Про це сказано в повідомленні прес-служби відомства.

Держгірпромнагляд закликав приєднатися до акції представників громадських організацій і засоби масової інформації, а також всіх тих, хто на громадських засадах займається зазначеними питаннями й небайдужий до проблеми зростання травматизму при використанні газу в побуті.

Мета акції — підвищити рівень поінформованості населення про правила безпечного використання газу.

Відповідно до повідомлення, необхідність заходу викликана зростанням кількості нещасних випадків при використанні газу в побуті.

З початку року в Україні через необережне використання газу громадянами сталася 81 аварія, постраждали 173 людини, з яких 70 загинули.

Серед причин виникнення аварійних ситуацій: самовільне втручання абонентів у систему газопостачання, конструкцію газових приладів, систему димовидалення й вентиляції, порушення абонентами правил безпечного поводження з газовими приладами, несправність систем димовидалення й вентиляції, несвоєчасне обслуговування газового обладнання.

 

 

Читайте также по теме