ГолосUA
13:36 09/02/2010

Держгірпромнагляд розслідує причини вибуху в Луганську

Державний комітет з промислової безпеки, охорони праці і гірничого нагляду веде розслідування технічних причин вибуху в одній з квартир житлового будинку в Луганську.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі Держгірпромнагляду.

Відомо, що перед трагедією власник квартири надіслав до своєї дружині СМС-повідомлення з текстом: «Похорони по-человечески. Будь счастлива. Беги от дьявола». Зміст вказує на те, що скоріш за все, вибух було сплановано за для суїциду. Але наглядові розглядають також і інші причини, говориться у повідомленні.

За попередніми даними з’ясовано, що в квартирі зруйновано внутрішні перегородки та одна з капітальних стін у сусідню квартиру. За словами начальника Луганської державної інспекції промислової безпеки та охорони праці в газовому комплексі Володимира Шумейко характер вибуху та його наслідки не вказують на вибух газу. «В квартирі відбувався ремонт, меблі відсутні. З газового обладнання є тільки плита, яка була відключена від стояка, — зазначив фахівець, — Зараз причини та обставини вибуху уточнюються. Останнє слово за експертами».

Експлуатацію газових мереж та обладнання здійснює Луганське міжрайонне управління газового господарства ВАТ «Луганськгаз» ДК «Газ України». Житловий будинок належить до кооперативу «Оріон».

Як повідомляв ГолосUA, сьогодні у житловому будинку в Луганську стався вибух. У результаті падіння з 9 поверху загинув 23-річний хазяїн квартири, якого вибуховою хвилею було відкинуто через кухонне вікно.

 

Читайте также по теме