ГолосUA
14:58 25/03/2010

Держказначейство погашає борги Тимошенко за рахунок податків

Всі сукупні податки, які на сьогоднішній день надходять до загального фонду Державного бюджету, Державне казначейство України змушене направляти на погашення внутрішніх та зовнішніх боргів попереднього уряду.

Про це голова Держказначейства Сергій Харченко заявив сьогодні на брифінгу в Кабінеті Міністрів, повідомили ГолосUA в прес-службі уряду.

За його словами, тільки у квітні 2010 року на обслуговування внутрішнього та зовнішнього боргу України буде направлено 5,7 млрд. грн., при тому, що Державна податкова адміністрація до загального фонду Держбюджету у квітні збере 5,6 млрд. грн.

"Кожний українець зараз живе в борг. Кожен українець, в тому числі і діти, винен за борги попереднього Уряду майже 8 тисяч гривень. І ці борги нам потрібно повертати", — підкреслив С. Харченко.

При цьому він запевнив, що Держказначейство поверне абсолютно всі ці борги і стабілізує ситуацію. "На казначейському рахунку зараз наводиться лад, що дасть можливість своєчасно фінансувати всі державні програми. Ми зараз посилаємо сигнал всім громадянам України, що з сьогоднішнього дня ми гарантуємо стабільність єдиного казначейського рахунку і державних фінансів в Україні", — сказав він.

Крім того, С. Харченко повідомив, що відтепер діяльність Держказначейства, як і діяльність уряду, буде більш прозорою та відкритою для громадськості. Він зазначив, що цей принцип Казначейство уже почало втілювати в життя, відновивши роботу свого Інтернет-сайту, який досі практично не оновлювався.

 

Читайте также по теме