ГолосUA
15:55 15/11/2010

Держкомпідприємництво хоче скоротити органи виконавчої влади

 

size="4">Держкомпідприємництво працює над інвентаризацією держпідприємств, установ та організацій, створених при органах виконавчої влади. 

size="4">Про це заявила на брифінгу перший заступник голови Держкомпідприємництва Галина Яцишина, передала прес-служба відомства.

size="4">Такі кроки спрямовані на подальше скорочення їхньої надмірної кількості, зменшення адміністрування, скасування перепон для розвитку бізнесу та на реалізацію адмінреформи. 

size="4">«Система фінансового планування та фінансової звітності сьогодні не працює», – зазначила перший заступник голови Комітету. 

size="4">За її словами, на сьогодні в державі відсутня реальна статистика про кількість послуг, що надаються тисячами підприємств, та обсяги коштів, які за них надходять.

size="4">«Кошти витрачаються підприємствами на власний розсуд і ніхто про них не звітує. Отримати якусь інформацію можна лише при проведенні перевірки КРУ чи Рахункової палати», – зазначила Галина Яцишина. 

size="4">Міжвідомчою робочою групою складено графік проведення інвентаризації послуг, що надаються підприємствами. Зокрема, на 1-ий квартал 2011 р. заплановано інвентаризацію в МВС та Міністерстві охорони навколишнього природного середовища, у 2-му кварталі – в Мінюсті, Держспоживстандарті, Мінкультури і туризму. На третій квартал 2011 р. запланована інвентаризація в Мінрегіонбуді, Міносвіти і науки та Держкомземі. У четвертому кварталі – в МНС, МОЗ та Мінпраці.

size="4">Після закінчення інвентаризації державних підприємств, другим етапом роботи уряду стане вивчення стану справ аналогічних організацій при місцевих органах влади та органах місцевого самоврядування. 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...