ГолосUA
17:46 04/03/2010

Держкомзем неефективно використав більше половини бюджетних коштів

Більше половини бюджетних коштів, виділених Держкомзему на науково-дослідні роботи було використано неефективно.

Про це заявив начальник управління внутрішнього контролю Державного комітету України із земельних ресурсів Леонід Івашко сьогодні на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, на 2007-2008 роки Держкомзем отримав з Державного бюджету більше 10 млн. гривень на проведення науково-дослідних робіт, з яких на сьогодні встигли використати більше 5 млн. гривень. У червні 2009 року Головним контрольно-ревізійним управлінням України була здійснена перевірка використання виділених коштів і виявилось, що кошти використовувались неефективно та без належної документації.

Як зазначив Л. Івашко, порушення були виявлені на всіх етапах: від планування до виконання робіт. Так, зокрема, до плану було включено 149 тем, частина з яких не мала виконуватись згідно з відповідними протоколами, проте, кошти на них були витрачені. В ході тендерів також було виявлено порушення: мали місце факти, коли кошти спрямовувались приватним структурам, які були певним чином пов’язані з представниками Держкомзему.

Л. Івашко зазначив, що наразі перевірка використання бюджетних коштів триває.

«Що стосується правової оцінки і оцінки розміщення замовлень у комерційних структурах з точки зору Кримінального кодексу, то цю оцінку, я сподіваюсь, дасть Генеральна прокуратура, куди будуть направлені матеріали за результатами нашої роботи найближчим часом», — наголосив він.

М. Олексевич

 

Читайте также по теме