ГолосUA
07:02 21/09/2010

Держкомзем пропонує створити Фонд земельної власності

Держкомзем розробив та надав для узгодження зацікавленим міністерствам та відомствам проект Закону України “Про управління землями державної власності”, який передбачає створення Фонду земель державної власності.

Про це сьогодні повідомили в прес-службі Державного комітету з питань земельних ресурсів.

Згідно з повідомленням, законопроектом передбачається передача функцій з розпорядження землями державної власності, внесених до Реєстру земель державної власності, спеціальній державній установі – Фонду земель державної власності, визначається правова основа дільності та структура Фонду. “Зокрема, передбачається, що до компетенції Фонду земель державної власності буде віднесено землі запасу та земельні ділянки, які перебувають у державній власності, включені до Реєстру та надані у користування громадянам, юридичним особам і територіальним громадам. Законопроектом також передбачено, що керівними органами будуть Рада та Правління Фонду”, — повідомили в Держкомземі.

За словами Голови Держкомзему Олега Кулініча “прийняття законопроекту підвищить ефективність управління землями державної власності на основі чіткого визначення принципів та системи управління землями та землекористуванням державної власності. Крім того, це дозволить усунути існуючу на сьогодні значну розпорошеність організаційно-розпорядчих функцій щодо управління землями державної власності між значною кількістю органів виконавчої влади”. />  

Читайте также по теме