ГолосUA
14:13 31/01/2011

Держмитслужба спростить процедуру допуску до електронного декларування

Кількість критеріїв для включення та виключення суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності з реєстру підприємств, допущених до електронного декларування, буде зменшена. Проект відповідного наказу Держмитслужби погодило Держкомпідприємництво, повідомляє урядовий портал.

Відповідно до інформації, зокрема, у документі прибираються такі критерії, як вимога до підприємства не менше року проваджувати зовнішньоекономічну діяльність, пов’язану із переміщенням товарів через митницю, та відсутність спеціальних санкцій. Також з умов електронного декларування виключено вимогу, щоб посадові особи підприємства не притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення контрабанди або до адміністративної відповідальності за вчинення порушення митних правил, йдеться у повідомленні.

У проекті наказу передбачено, що підприємство має подавати заяву про включення до реєстру безпосередньо до Держмитслужби, а не до митного органу оформлення, який потім відправляє їх до Держмитслужби. "Такий порядок затягує процес включення підприємств до реєстру підприємств, допущених до електронного декларування", — вказано в заяві та наголошено: "Прийняття наказу Держмитслужби "Про затвердження Умов електронного декларування", на думку розробників, сприятиме прискоренню митних процедур та встановить вимоги до застосування міжнародних стандартів електронного обміну даними щодо автоматизованого митного оформлення товарів".

Читайте также по теме