ГолосUA
16:20 22/06/2009

Держпідприємництво: війну між власниками кіосками та КМДА припинено

Боротьба, яка точилась між Київською міською державною адміністрацією та власниками малих архітектурних форм (МАФів), закінчена — про це йдеться у повідомлені прес-служби Державного комітету підприємництва. />  
Державним комітетом за участю Голови ради підприємців та громадськості було розроблено проект рішення «Про антикризову підтримку підприємців, що здійснюють підприємницьку діяльність у тимчасових спорудах та малих архітектурних формах у м.Києві», який було прийнято на сесії Київради у травні. Документом, зокрема, визначається механізм та підстави для видачі дозволу на розміщення тимчасових споруд Головним управлінням містобудування, архітектури та дизайну.
 

Маючи на руках зазначений дозвіл, підприємець укладає (поновлює) відповідні договори з установами та організаціями щодо надання послуг із обслуговування МАФів. Примусовий демонтаж тимчасових споруд може здійснюватися не раніше, ніж через 90 днів після оприлюднення узагальнених списків зареєстрованої проектної документації на тимчасові споруди і виключно щодо власників, які не отримали дозвіл згідно запропонованій процедурі.
 

18 червня сесія Київради затвердила склад і Положення про комісію із вирішення спірних питань функціонування тимчасових споруд. На цей громадський орган покладається завдання контролювати прозорість і справедливість рішень влади стосовно розміщення МАФ. До комісії включено представників підприємців від усіх районів міста, зазначимо, що вони складають більшість голосів, Голову Ради підприємців при Кабміні Оксану Продан та голову київського представництва Держкомпідприємництва Віталя Апостолова.
 

Держкомпідприємництво, за безпосередньою участю якого проходила робота з подолання конфлікту, впевнено, що співпраця між підприємцями та владою міста Києва перейшла у конструктивну площину і люди, нарешті, отримали можливість працювати.

 

Читайте также по теме