ГолосUA
13:27 09/07/2010

Держприкордонслужба хоче ввести магнітні картки для перетину кордону

Держприкордонслужба рекомендуватиме Кабінету Міністрів ввести магнітні картки для перетину громадянами кордону.

Про це заявив перший заступник голови Державної прикордонної служби Павло Шишолін під час брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

Таке рішення, за його словами, було прийняте через успішність експерименту використання магнітних карток у аеропорту “Бориспіль”.

“Ми прийшли до висновку — і в Держприкордонслужбі готується звіт до КМУ, в якому ми будемо звітувати про позитивні результати експерименту і про те, щоб розповсюдити його не тільки в рамках експерименту, але і в рамках інших механізмів”, — зауважив посадовець.

За його словами, магнітна картка для проходження державного кордону втричі зменшує час для проходження паспортного контролю на кордоні та втричі зменшує час виконання всіх процедур.

П. Шишолін наголосив, що у аеропорту “Бориспіль” громадянам безкоштовно видавали безкоштовні картки, і додав, що буде рекомендувати Кабміну видавати ці картки і особам, які у безвізовому порядку в’їжджають до України, а також дипломатам.

На його думку, магнітна картка буде коштувати громадянам від 100 до 150 грн. і дозволить втричі збільшити пасажиропотік на кордонах. Такі картки мають бути надані прикордоннику разом із закордонним паспортом.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме