ГолосUA
12:47 25/06/2010

Держрезерв України повністю розкрадений — Хорошковський

Спільні перевірки Служби безпеки України і Контрольно-ревізійного управління засвідчили, що держрезерв фактично повністю розкрадений.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський.

«Держрезерв фактично розкрадений повністю і на сьогоднішній день ми разом з КРУ проводимо розслідування», — сказав він, зауваживши, що в результаті спільної праці обох зазначених структур виявлено розкрадання та нецільове використання фондів держрезерву на суму майже 7 млрд. грн.

В. Хорошковський повідомив, що СБУ порушила справу за фактом заволодіння посадовими особами Держкомрезерву чужим майном в особливо великих розмірах. За його словами, були викрадені матеріальні цінності Державного комітету України з державного матеріального резерву на суму понад 530 мільйонів гривень.

В. Хорошковський повідомив, що в рамках справи до кримінальної відповідальності на даний момент притягнуто дві особи, до одної з яких судом обрано запобіжний захід взяття під варту.

За інформацією "Української правди", у справі арештований колишній заступник глави Держрезерву Микола Сіньковський. Він перебуває під арештом ще з квітня 2010 року у Дніпропетровському СІЗО. М. Сіньковський був призначений на посаду заступника голови комітету 30 серпня 2007 року тодішнім прем’єром Віктором Януковичем.

За матеріалами: УНІАН , Українська правда

 

Читайте также по теме