ГолосUA
08:10 06/09/2010

Держспоживстандарт не хоче, щоби в рекламі показували лікарів

Державний комітет з питань технічного регулювання та споживчої політики України виступив з ініціативою заборонити використання у рекламі всіх товарів та послуг зображення медичних працівників, а також осіб, зовнішній вигляд яких імітує зовнішній вигляд лікарів.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Як зазначила перший заступник голови Держспоживстандарту України Владислава Хижняк, доведено, що образ лікаря у рекламі є одним з найпривабливіших для споживачів. Він викликає довіру і впевненість у правдивості інформації. На думку фахівців Комітету, це діє на підсвідомість споживачів реклами та заважає їм зробити об’єктивний і свідомий вибір.

Водночас у Законі України "Про рекламу" лише у трьох випадках (лікарські засоби, тютюнові вироби та алкогольні напої) передбачена заборона участі у рекламі медичних працівників, а також осіб, зовнішній вигляд яких імітує зовнішній вигляд лікарів.

З огляду на це, Держспоживстандарт України пропонує внести зміни до Законів України "Про лікарські засоби", "Про медичні вироби", "Про захист прав споживачів" та "Про рекламу" в одному законопроекті. Цю пропозицію підтримав уряд, робота над відповідним документом вже почалася. />  

Читайте также по теме