ГолосUA
14:43 12/01/2010

Держспоживстандарт оштрафував перевірені підприємства на 30 млн.грн.

Органами Держспоживстандарту України в 2009 р. було перевірено якість товарів, робіт і послуг на суму 620 млн грн, внаслідок чого виявлено неякісної продукції на суму 101 млн грн.

Про це повідомила журналістам голова Державного комітету України з питань технічного регулювання Лариса Лосюк. За її словами, в результаті перевірок на підприємців було накладено штрафні санкції у розмірі 30 млн грн, ще 10 млн грн було повернено покупцям неякісної продукції.

"Під час економічної кризи в країні багато підприємств намагалися понизити витрати на виробництво шляхом заміни натуральної сировини ароматизаторами, стабілізаторами та іншою хімічною продукцією, що погіршило якість продукції", — відзначила Л.Лосюк. За її словами, в 2009 р. Держспоживстандарт не мав можливості брати для лабораторного аналізу зразки продукції, оскільки на ці цілі не були виділені кошти з держбюджету.

Голова Держспоживстандарту також відзначила, що пріоритетом для комітету є адаптація до міжнародного законодавства. Зокрема, в 2008-2009 рр. було адаптовано 6440 стандартів, при цьому скасовано 3470 стандартів радянського ГОСТ.

 

Читайте также по теме