ГолосUA
08:39 06/05/2010

Держспоживстандарт у 2010 році забракував 58% перевірених дитячих іграшок

Держспоживстандарт України протягом І кварталу 2010 року перевірив 55 тисяч іграшок, що реалізуються в торговельній мережі.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі відомства.

Через невідповідність нормативним документам було забраковано та знято з реалізації майже 32 тис. іграшок (58,2%). Загалом було перевірено 534 суб’єкти господарювання, 507 із яких порушували вимоги нормативних документів.

Невідповідний товар було забраковано та знято з реалізації.

Зокрема, чимало порушень реалізації іграшок іноземного виробництва без належного маркування та повної інформації про товар було виявлено в Івано-Франківській та Одеській областях.

Дефекти виробничого характеру (нерівномірна набивка, випадання ворсу, несиметричність крою, нерівність швів м’яких іграшок, ріжучі краї, наявність гострої металевої фурнітури, осипання декоративного покриття, неякісне з’єднання дрібних деталей) спеціалісти управлінь у справах захисту прав споживачів знайшли в Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Сумській, Херсонській та інших областях.

За результатами перевірок торговельної мережі було притягнуто до адміністративної відповідальності 472 особи. На них накладено адміністративні штрафи на суму 59 тис. 600 грн. />  

Читайте также по теме