ГолосUA
09:01 13/11/2009

Держспоживстандарт забракував цукерок на півмільйона гривень

Держспоживстандарт України після перевірок шоколадних виробів і цукерок заборонив реалізацію 6 партій продукції вартістю 451,163 тис. грн. Упродовж III кварталу 2009 року інспектори держнагляду провели 9 перевірок 40,2 тонн шоколадних виробів і цукерок під час виробництва і зберігання на загальну суму 504,48 тис. грн.

Про це йдеться на сайті Держспоживстандарту.

Найчастіше серед порушень виробництва і зберігання продукції були недоліки маркування, порушення вимог упакування, невідповідність органолептичних показників і недотримання умов зберігання.

Основними причинами вказаних порушень стали незадовільна організація приймального контролю, порушення технологічної дисципліни, недбалість підготовки виробництва.

Так, на одному з рівненських підприємств під час виробництва фруктово-ягідного драже «Морські камінчики» було виявлено порушення періодичності контролю вмісту синтетичних барвників. На іншому підприємстві з Донецької області було виявлено невідповідність соняшникової халви «Ванільна» за органолептичними показниками.

За результатами перевірки було застосовано 4 штрафи на загальну суму 2,492 тис. грн і 3 адміністративних штрафи на загальну суму 765 грн.

 

Читайте также по теме