ГолосUA
09:10 18/08/2010

Десять вертольотів Міноборони оснастять обладнанням для пожежогасіння

Міністерство оборони, Міністерство агрополітики та Міністерство з питань надзвичайних ситуацій отримали доручення оснастити десять вертольотів Міноборони обладнанням для пожежогасіння.

Таке доручення дав перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв на засіданні Кабінету Міністрів України, передав кореспондент ГолосUA.

Окрім цього А. Клюєв доручив Мінекономіки, Мінпромполітики, МНС та Мінфіну на наступне засідання уряду внести проект рішення щодо утилізації пожежонебезпечних матеріальних цінностей, які зберігаються на державному підприємстві «Луганський патрон» і являють собою велику небезпеку для регіону.

«Міністру промислової політики доручаю звернути увагу на інші підприємства галузі, в технологічному виробництві яких є можливою загроза виникнення надзвичайних ситуацій. Ми не повинні допустити повторення випадку, який 13 серпня поточного року стався на Шосткінському казенному заводі «Зірка», — сказав А. Клюєв.

Окрім цього, перший віце-прем’єр звернув увагу на необхідність прискорення реалізаціїї заходів спрямованих на запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на території військової частини у Лозовій.

Окремо А.Клюєв доручив Мінтрансзв’язку та «Укрзалізниці» забезпечити готовність до використання пожежних поїздів для їх можливого залучення до гасіння лісових та торф’яних пожеж, а також контроль наявності нормативного запасу паливно-мастильних матеріалів та інших ресурсів.

Нагадаємо, 13 серпня сталася пожежа на складському приміщенні пакувальних матеріалів Шосткинського казенного заводу «Зірка». Горіло складське приміщення загальною площею 500 м. кв, в якому знаходились дерев’яні та картонні ящики, пенали з-під фарби, також виникло загорання трави на прилеглій території.

А. Береза />  

Читайте также по теме