ГолосUA
15:35 01/07/2010

Деякі повноваження Президента можна розширити — Мусіяка

Під нагляд Президента можна віддати Національне бюро розслідувань.

Таку думку висловив колишній нардеп, один з авторів тексту Конституції Віктор Мусіяка в коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Президент Янукович заговорив про внесення змін до Основного закону. Він говорив про поправки кінця 2004 року, які зменшили повноваження глави держави. Тоді гарант втратив право призначати і звільняти членів уряду, керівників місцевих держадміністрацій", — зазначив він.

"Тоді закон про внесення змін у Конституцію приймали у пакеті з рішенням про третій тур президентських виборів, який фактично гарантував перемогу Ющенкові. Віктор Андрійович мав величезну надію повернути повноваження через Конституційний суд. Коли це не вдалося, він написав новий проект із розширеними президентськими повноваженнями. Тепер те саме намагається зробити і Віктор Янукович", — підкреслив В. Мусіяка.

За його словами, деякі повноваження Президента можна і розширити. "Наприклад, під його наглядом може бути створене Національне бюро розслідувань, яке встановлювало б відповідальність за злочини, скоєні можновладцями, — наголосив він. — Але розширювати повноваження заради самих повноважень немає сенсу".

Нагадаємо, що Президент Віктор Янукович заявив про необхідність внесення змін до Конституції.

О. Черненко />  

Читайте также по теме