ГолосUA
06:05 12/05/2010

Діоксин в німецьких курячих яйцях з’явився завдяки ісландському вулкану — експерт

Діоксин, виявлений в курячих яйцях в Німеччині, не може утворюватися в природних умовах, але його утворенні може сприяти ісландський вулкан.

Про це заявила завідувач лабораторії аналітичної хімії пестицидів Інституту захисту рослин Людмила Бублик.

За її словами, найбільш токсичним є діоксин, де молекули хлору розташовані симетрично. «Але в звичайних природних умовах такий діоксин майже не утворюється. Він зустрічається в гербіцидах, однак, у мізерних кількостях. Тому говорити про те, що застосування якихось препаратів призвело до того, що в кукурудзі утворився діоксин, — це нонсенс. Діоксин в кукурудзі — це нонсенс», — сказала фахівець.

При цьому вчені впевнені, що діоксин може сформуватися під впливом отруйних речовин, що виділяються при виверженні вулкана.

Як повідомляв ГолосUA, минулого тижня в Німеччині розгорівся скандал з реалізацією курячих яєць. Виявилося, що десятки птахоферм постачали на ринок курячі яйця з діоксином. У Німеччині заявили, що фермери використовували кормову кукурудзу, закуплену в Україні. При цьому в Міністерстві аграрної політики України наголосили, що Німеччина повинна шукати винних у зараженні у себе, а України до поставок отруєної кукурудзи ніякого відношення не має.

За матеріалами: 1+1 />  

Читайте также по теме