Ольга Черненко
17:22 19/01/2011

Дипломатичні паспорти не можна використовувати в особистих цілях — нардеп

Дипломатичні паспорти можна використовувати тільки для офіційних цілей.

Про це сказав народний депутат від Партії регіонів Леонід Кожара в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Якщо вже за законом, то дипломатичний паспорт має використовуватися тільки для офіційних цілей. Він не може використовуватися в приватних цілях. Для того він і дипломатичний», — наголосив політик.

Водночас, зазначив він, українські парламентарі не дотримуються цього правила.

«В тому і проблема, що наші депутати їх не здають, не дотримуються закону. Хоча після відрядження протягом кількох днів депутати зобов’язані здавати ці паспорти. І на моїй пам’яті це не перший раз, коли МЗС каже про це. МЗС постійно нагадує, що закон потрібно виконувати. Вони мають зберігатися спеціально там», — підкреслив регіонал.

Нагадаємо, депутатів просять здати дипломатичні паспорти в МЗС. Про це депутатів сповістив керівник апарату парламенту Валентин Зайчук. Мовляв, закордонні дипломатичні паспорти народних депутатів та службові паспорти співробітників апарату Верховної Ради повинні зберігатися у Міністерстві закордонних справ. Це нововведення запроваджується відповідно до доручення Президента Віктора Януковичавід 24 грудня 2010 року.

Таким чином, депутати мають повертати паспорти до Управління забезпечення міжпарламентських зв’язків протягом десяти днів після повернення зі службового відрядження за кордон для передачі документа МЗС.

 

Читайте также по теме