ГолосUA
15:50 07/09/2009

Директор ПТУ на Луганщині змушував працювати студентів за їжу

У Луганській області студенти професійно-технічного училища проходили виробничу практику без будь-якої оплати праці, за їжу.

Як повідомили в МВС, директор і головний бухгалтер одного з аграрних ліцеїв протягом 2007-2009 років укладали договори з різними комерційними структурами на проходження учнями виробничої практики.

І майбутні молоді фахівці сумлінно працювали на приватника, однак власники фермерських господарств розраховувалися зі своїми тимчасовими працівниками лише їжею.

Іншими словами, повідомили оперативники, злочинців звинуватили у використанні по суті рабської праці неповнолітніх. При перевірці з’ясувалося, що в укладених договорах ні слова не було сказано про оплату в будь-якій формі.

Виявляється, від такої діяльності постраждали не тільки учні, але й сам навчальний заклад, на розрахунковий рахунок якого бізнесмени повинні були перераховувати кошти за виконані роботи.

Крім того, збиток нанесений бюджету та Пенсійному Фонду, куди також не потрапили відрахування від доходів практикантів як фізичних осіб. У МВС дійшли висновку, що ціна збитку склала понад 208 тисяч гривень.

Прокуратура району порушила кримінальну справу за ч.2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).

За матеріалами: “Корреспондент.net”

 

Читайте также по теме