ГолосUA
11:32 08/02/2011

Директором компанії, в якої Янукович орендує вертоліт є фігурант справи про “Межигір’я” — БЮТ

Директором товариства з обмеженою відповідальністю “Центравіа”, у якого орендують вертоліт для Президента Віктора Януковича, є фігурант справи про резиденцію “Межигір'я”.

Про це заявив народний депутат фракції “БЮТ-Батьківщина”, член комітету Верховної Ради України з питань бюджету Остап Семерак, повідомила прес-служба партії “Батьківщина”.

За його словами, оренда вертольота, яка обійдеться державному бюджету в 7,5 млн. грн., має ознаки корупції. “За моїми даними, директором і одним із засновників ТОВ “Центравіа”, у якого президент нині орендує вертоліт, порівняно недавно (принаймні, у кінці жовтня 2007 р.) був такий собі Павло Володимирович Литовченко. Той самий, який фігурував в історії з викраденням “Межигір’я”. Тоді цей молодий донеччанин теж значився директором і одним із засновників іншого Товариства з обмеженою відповідальністю – “Танталіт”, за допомогою якого Янукович захопив майже всю територію резиденції”, — сказав він.

За словами парламентарія, “повірити у випадковість цього збігу може лише дуже наївна людина”. “Як бачимо, перевірені кадри знову прийшли на допомогу панові президенту. Очевидно, під виглядом оренди відбувається “відшкодування” за рахунок державного бюджету затрат Януковича на придбання собі вертольота у приватну власність”, – зазначив О. Семерак.

Нагадаємо, як повідомляють ЗМІ, рік оренди вертольота для Президента коштуватиме державному бюджету 7,5 млн. грн.

Читайте также по теме