Лана Лисовская
11:51 21/10/2010

Дитячі центри токсикології на базі “Охматдит” зможуть лікувати 50 дітей на добу, — МОЗ

 

size="4">Українські дитячі центри клінічної токсикології на базі національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит” зможуть лікувати майже 50 дітей на добу.

size="4">Про це в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту ГолосUA заявив міністр охорони здоров'я Зиновій Митник після відкриття нового корпусу українського центру дитячої токсикології, інтенсивної та еферентної терапії.

size="4">Тут будуть лікуватись важкохворі діти з нирковою недостатністю та гострими отруєннями. Таким дітям надається допомога по всіх обласних і районних лікарнях. Тут буде сконцентрована сучасна техніка, сучасна лабораторна діагностика на найвищому рівні. Центр містить два потужних зали для проведення лікування із використанням методу програмного діалізу для дітей. Це дасть можливість врятувати не одне дитяче життя”, — запевнив міністр.

size="4">При цьому міністр зауважив, що капітальний ремонт корпусу було почато ще в 2007 році і нині у будівлі, яка повністю відреставрована і відремонтована розміщується центральний, і поки єдиний, унікальний в Україні токсикологічний центр для дітей. 

size="4">Йшло досить довготривале будівництво з 2007 року і за останні півроку ми здали об'єкт. В апаратуру вкладено більше 300 тисяч доларів, а в ремонт будівлі цього року вкладено 18 млн. гривень. Ці кошти за рахунок держбюджету”, — запевнив міністр.

Читайте также по теме