ГолосUA
08:44 16/05/2010

Дитячий хор з Вінниці став переможцем міжнародного фестивалю «Гайнівські дні церковної музики» у Польщі

Дитячий хор Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці здобув Гран-прі міжнародного фестивалю «Гайнівські дні церковної музики», що відбувається на Підляшші, у Польщі. Цього року у фестивалі взяли участь 24 хори з Польщі, Вірменії, Білорусі, Ушорщини, Румунії, Словаччини, Чехії , Росії та України. Більшість ансамблів це парафіальні хори, які співають під час релігійних урочистостей. У суботу в Гайнівці, де з вівторка відбувалися конкурсні виступи, міжнародне жюрі оголосило лауреатів фестивалю. /> Захід завершиться двома гала-концертами: в Гайнівці і Білостоці.

Лауреат Гран-прі, хор з Віннциці був заснований 1993 року. До його складу входять діти і молодь віком 6-17 років. Це церковний хор, який у своєму репертуарі має також народні, дитячі і патріотичні твори.

Гайнівські дні церковної музики проходять в православному Соборі св.Трійці у Гайнівці з 2002 року. Їх мета – запрзентувати не лише красу виконання але також релігійний, молитовний характер церковної музики, — підкреслюють організатори. Перші Гайнівські дні церковної музики організовано внаслідок непорозумінь з організаторами Міжнародного Фестивалю Церковної Музики, який 20 років проходив в цьому містечку. Тепер давній огляд проводять в Білостоці.

За матеріалами: Рolskie radio
 

Читайте также по теме