ГолосUA
18:26 06/10/2010

Дитячий парк на Пейзажній алеї в Києві назвали твором мистецтва

Національна спілка художників України ( НСХУ) визнала твором мистецтва ландшафтний сквер на розі Пейзажної алеї і Десятинного провулку, який з’явився торік на місці, де інвестори намагалися побудувати елітний житловий комплекс. 

Про це повідомили представники громадської ініціативи „Збережи старий Київ”.

У такий спосіб учасники громадянської ініціативи „Збережемо старий Київ” , серед яких є представники НСХУ, активісти молодіжних організацій і просто небайдужі кияни, намагаються зберегти Пейзажну алею від забудові .

Дитячий парк на Пейзажній алеї було влаштовано за ініціативи мешканців навколишніх будинків без залучення коштів із бюджету міста. Автором панно і скульптур є Костянтин Скретуцький, який створив у Києві цілу низку невеликих скульптур, які полюбилися киянам – їжачок в тумані, корова на дереві, кіт з виделок, тощо.

Також НСХУ підтримав ініціативу щодо створення в столиці подібний ландшафтних об’єктів, панно, скульптур та інших видів і форм міського мистецтва, а також висунув пропозицію створення в Києві громадського об’єднання „Комітет моральної безпеки”, який буде брати участь в рішенні питань естетичного розвитку міста роботі над генеральним планом столиці. Крім того, київські митці наполягають на створенні реєстру історичних і природних ландшафтів, які підлягають охороні від забудови і реєстру оздоблення міських об’єктів.  

І. Тимошенко />  

Читайте также по теме